Η Σκύρος είναι ο τέλειος προορισμός για τις διακοπές σας στην Ελλάδα. Είναι ένα νησί με μια υπέροχη επιλογή από όμορφα και ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη και απόλαυση, καθώς και φανταστικές παραλίες. Η Σκύρος είναι γεμάτη φυσική ομορφιά και προσφέρει το τέλειο σκηνικό για απολαυστικές και μαγικές στιγμές για τις διακοπές σας. Το νησί της Σκύρου, «η καρδιά του Αιγαίου», είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων με έκταση 215 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του είναι περίπου 3.500 άτομα. Η μεγαλύτερη περιοχή είναι το χωριό (Χώρα) που ονομάζεται Σκύρος, όπου είναι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νησιού, με πολλά ενδιαφέροντα σημεία, όπως τα σπίτια της Σκύρου, καθένα από αυτά τα σπίτια είναι μικρό μουσείο. Τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, το αρχαίο κάστρο, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου είναι μερικά από αυτά τα αξιοθέατα. Ο πλούτος των λαογραφικών και αρχαιολογικών ευρημάτων, με βαθιές ρίζες στην ιστορία και τη μυθολογία, διατηρεί την υπερηφάνεια των κατοίκων για την καταγωγή τους ζωντανή.

Το βορειοδυτικό τμήμα της Σκύρου είναι σχετικά επίπεδο και εύφορο, με πηγές νερού, πλούσια βλάστηση και γεμάτο από πευκοδάση. Αντιθέτως, το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού είναι ορεινό, πετρώδες και άγονο. Οι κάτοικοι της Σκύρου αποκαλούν αυτό το μέρος του νησιού “το Βουνό”, όχι για το υψόμετρό του, αλλά επειδή είναι εντελώς πετρώδες.

 Ανάμεσα σε όλα τα αξιοθέατα του νησιού, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε επίσης:

Το επιβλητικό θέαμα του «βουνού» με τη συνεχή εναλλαγή των σκιών λόγω της μορφολογίας και της αναδίπλωσης του εδάφους.

Το πευκοδάσος προς την Ατσίτσα και το Μαρμαρό

 Πολλές παραλίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς

 Οι σπηλιές της θάλασσας

 Τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του Κάστρου

 Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και μια σειρά από τις 180 εκκλησίες του νησιού

 Τα σπίτια της Σκύρου που είναι χτισμένα με μια συγκεκριμένη τεχνική

 Το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο του Μάνος Φαλτάϊτς

 Η πλατεία όπου υπάρχει ένα χάλκινο άγαλμα που προσφέρεται στη μνήμη του Άγγλου ποιητή Roupert Brooke

 Ο ανεμόμυλος που βρίσκεται στη θέση του Σταυρού και τα σημαντικότερα ευρήματα της νεολιθικής περιοχής στο Παλαμάρι

 Τα διάσημα μικρά άλογα της Σκύρου

 Τα εργαστήρια των φημισμένων ξυλογραφιών της Σκύρου

 Τα εργαστήρια κεραμικής.

 Το νησί φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες του, όπως τα Μαγαζιά ή Γυαλός, Μώλος, Άγιος Πέτρος, Θεοτόκος, Κυρά Παναγία, Ατσίτσα, Άγιος Φωκάς, Πεύκος, Αχέροντες, Κολυμπάδα, Τρεις Μπουκές, Ρένες, Αχιλλή κ.λπ.