Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα είναι η πιο δυτική χερσόνησος της τρίαινας της Χαλκιδικής. Είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη της Χαλκιδικής με ιδιαίτερη ανάπτυξη προς τον τουρισμό, που δείχνει πολλά για τον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα.

Είναι ένα παραδεισένιο και γαλήνιο μέρος, με τεράστιες αμμώδεις παραλίες και πευκόφυτες τοποθεσίες που φτάνουν στη θάλασσα. Οι όμορφες τοποθεσίες μοιάζουν σαν κανείς δεν έχει πατήσει ποτέ στο καθαρό του έδαφος, με την πυκνή βλάστηση και τα καθαρά νερά να οδηγούν σε μια ένδοξη ένωση.

Η ανάπτυξη του τουρισμού προώθησε τη δημιουργία πολύ καλά οργανωμένων εγκαταστάσεων, πολυτελών ξενοδοχείων και πολλών κέντρων ψυχαγωγίας που παρέχουν ένα υπέροχο περιβάλλον για διακοπές σε ταξιδιώτες Σαββατοκύριακου από την Ελλάδα αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο που συγκεντρώνονται για να δουν την πραγματική ελληνική φυσική ομορφιά.

Σιθωνία

Η Σιθωνία, η δεύτερη χερσόνησος της Χαλκιδικής, βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και του Αγίου Όρους. Η Σιθωνία περιβάλλεται από τον Τορωναίο κόλπο στην ανατολική πλευρά και τον Σινιτικό κόλπο στα δυτικά. Η Σιθωνία πήρε το όνομά του από τον Σιθώνα, γιο του Ποσειδώνα (ο Ποσειδώνας είναι στην ελληνική μυθολογία ο θεός της θάλασσας). Στη Σιθωνία θα βρείτε την τέλεια αρμονία του βουνού και θάλασσα. Είναι το μέρος όπου η άψογη ομορφιά των πεύκων της Μεσογείου, οι λευκές αμμουδιές, τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και ο γαλάζιος ουρανός αιχμαλωτίζουν τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή. Το συναρπαστικό τοπίο προσελκύει όλους τους τύπους τουριστών, ειδικά τους λάτρεις της φύσης που θέλουν ξεφύγουν από την πολιτισμένη ζωή. Στη Σιθωνία μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από παραλίες ερημικές ή γεμάτες, γεμάτες πεύκα, όπου η θάλασσα και ο ουρανός σας κάνουν να χαλαρώσετε.

Χερσόνησος του Άθως

Η τρίτη χερσόνησος της Χαλκιδικής, η χερσόνησος του Άθω, περιλαμβάνει το Άγιον Όρος που σχηματίζει μια μοναστική κατάσταση στην οποία κατοικούν περισσότεροι από 2.000 μοναχοί. Η είσοδος στο Άγιον Όρος δεν είναι δωρεάν για όλους, αλλά οι επισκέπτες χρειάζονται μια ειδική φόρμα που ονομάζεται Διαμονητήριο. Εκτός από το Άγιο Όρος στην τρίτη χερσόνησο της Χαλκιδικής υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα μέρη ή νησιά που μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε.